bna
X
◀ terug naar overzicht

Woning in W├╗nseradiel Friesland

Het ontwerp voor deze vrijstaande woning in het uitbreidingsplan De Dôle II, gemeente Wûnseradiel kenmerkt zich door twee losse volumes, het hoofdgebouw en een bijgebouw.

De twee volumes zijn verschoven ten opzichte van elkaar en verbonden door een transparant middendeel waarin de verkeerszone is opgenomen. De twee volumes verschillen van karakter. Zo heeft hoofdgebouw een zadeldak en zal worden uitgevoerd in een bruin/beige gemêleerde steen. Hiermee willen we de landelijke ligging benadrukken. Ter plaatse van de noord-, en zuidwestgevel opent de woning doormiddel van een glazen insneden zich naar de tuin en het aangrenzende landschap.

Het bijgebouw heeft een lessenaardak en zal worden uitgevoerd in donkerbruine gladde steen, waarmee we willen refereren naar een houten schuur.

Doordat de ambitie van uit de gemeente voor een hoge energiezuinigheid aanwezig was, is gekozen voor onder andere zonnepanelen en een warmtepomp installatie.

Projectbeschrijving ▶