bna
X
◀ terug naar overzicht

Woning kavel 5 te IJburg Amsterdam

Het ontwerp voor de woning op kavel 5 op het ‘Kleine Rieteiland’ is een- voudigweg gebaseerd op het door Bosch Architects gevormde steden- bouwkundig principe; wonen tussen twee tuinmuren. Deze tuinmuren die uitgevoerd zijn in een bijzondere Deense steen bepalen, gecombineerd met andere ‘pure’ materialen als bamboe, hout, beton en glas, voor een belangrijk deel de beleving van zowel het interieur als het exterieur. 
Een gunstige bijkomstigheid van het weglaten van de afwerkingen is dat op deze manier het beschikbare budget optimaal wordt benut.

De opdrachtgever, die fotograaf is, gebruikt de woning in zijn context als fotolocatie. Om deze reden is de woonkamer op de eerste verdieping gesitueerd. Verder is de dakvloer als dakterras ingericht. Panoramisch beelden, het IJ, de luchten en de zonsondergang vormen hier het decor.

Projectbeschrijving ▶