bna
X
◀ terug naar overzicht

Dr. Brugmanplantsoen te Uitgeest

Fotografie: Berhard Faber (o.a.)

Het complex bestaat uit twee delen van ongelijke hoogte die samen een haak vormen. Het lage deel (2 lagen) vindt aansluiting bij de schaal en korrelgrootte van de historische, belendende bebouwing. Het hoge deel (3 lagen) vindt aansluiting bij de ontwikkeling die in de jaren negentig is gerealiseerd.
 
In het lage deel zijn 9 woningen en een gemeenschappelijke ruimte gerealiseerd voor een groep zelfstandig wonende autistische jongeren. In het hoge deel zijn een 9-tal seniorenwoningen gehuisvest.
 
Naast dat iedereen een private buitenruimte heeft is er de binnenzijde van het blok een gemeenschappelijke binnentuin gesitueerd afgesloten door een rij bergingen die als erf afscheiding fungeert. De entree tussen de blokken in zorgt ervoor dat vanuit de straat zicht is op de binnentuin en vice versa. De twee volumes zijn op uniforme wijze gematerialiseerd en vormen, ondanks dat ze los gesneden zijn van elkaar een eenheid. Aan de buitenzijde bestaat de materialisatie uit baksteen metselwerk en glas, de binnenzijde heeft een eigen karakter door de toepassing van hout, schoon beton en glas.

Projectbeschrijving ▶
X
◀ terug naar overzicht

Dr. Brugmanplantsoen Te Uitgeest

Projectbeschrijving ▶