bna
X
◀ terug naar overzicht

Duitslandlaan

Voor dit nieuwbouwproject in Heemskerk heeft kerssens de ruiter architecten het ontwerp gemaakt voor 50 appartementen in 2 torens.
Door de volumes in het park zo te situeren dat ze reageren op het water en de omgeving, is het plan stedenbouwkundig ingepast. Het park is om de volumes heen doorgetrokken, waardoor de bebouwing echt in het park komt te staan. De parkeerplaatsen zijn hierbij ook opgenomen in deze groene omgeving.
Toren 1, degene direct aan de Duitslandlaan gelegen, bestaat uit koopwoningen in de vrije sector. Dit blok heeft bergingen in de kelder en in de bovenste laag 2 penthouses. Toren 2 bevat sociale huur en koopwoningen.
Beide blokken vormen een ensemble door dezelfde horizontaal gebaseerde architectuur. De gevelbanden worden geaccentueerd door hun horizontale geleding. Deze lopen om de balkons door, om zo één geheel te vormen. De ingrepen aan de voorzijden accentueren de entree. Die aan de parkzijden omkaderen de balkons. Door de blokken licht te materialiseren, worden ze minder zwaar ervaren. Daarnaast is er in het ontwerp aandacht besteed aan natuurinclusief bouwen.

Projectbeschrijving ▶