bna
X
◀ terug naar overzicht

Herbestemming souterrain Landgoed Willibrordus

In samenwerking met de Historische Vereniging Heiloo is gewerkt aan het ontwerpen en realiseren van het Historisch Museum Heiloo in het souterrain van Landgoed Willibrordus in Heiloo. Het traject is begonnen met een herbestemmingsonderzoek en werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Holland.

De Historische Vereniging Heiloo is opgericht in 1974 en stelt zich ten doel de belangstelling voor en de studie van de geschiedenis van Heiloo te ontwikkelen en te stimuleren. Dit wordt mede gerealiseerd door in het museum de geschiedenis van Heiloo te vertellen door middel van tentoonstellingen, het vertonen van films, het geven van presentaties en het organiseren van andere activiteiten in relatie tot de geschiedenis van Heiloo.

Voordat het besluit werd genomen tot vestiging in Landgoed Willibrordus werden de mogelijkheden tot transformatie van de beschikbare ruimtes in het souterrain bekeken. De ruimtes, die in gebruik waren als opslag van de GGZ, waren donker en rommelig. Onder andere door het weghalen van tussenwandjes, het openwerken van in de loop der tijd dicht gemaakte kozijnen, het aanpassen van kleurschema en het aanbrengen van een nieuwe vloer worden de kwaliteiten van de ruimte benut voor de nieuwe functie. 
 

Projectbeschrijving ▶