bna
X
◀ terug naar overzicht

De Ballonnerie te Amsterdam


In samenwerking met Bouwgroep Hecon kregen wij opdracht om voor “De Ballonnerie” een ontwerp te maken voor de nieuwbouw op de hoek van de TT-Vasumweg en de Analoogstraat op het Cornelis Douwesterrein te Amsterdam-Noord.

Binnen het ontwerp wordt gestreefd naar een helder en functionele opzet. De basis van het gebouw wordt gevormd door een neutrale materiaaleigen kleurstelling. De materialisatie zal bestaan uit beton, staal en aluminium. Deze stevige basis vormt letterlijk een helder kader voor het kleurige en vrolijke karakter van de producten die De Ballonnerie verkoopt.

Ter plaatse van de showroom, die tevens dienst doet als entree, vormen kaders etalages waar de producten voor een groot deel het beeld vormen, een veelvormige en kleurige inhoud van het gebouw wordt zichtbaar.

De glasachtige buitengevel van de kantoren op de eerste verdieping worden gedeeltelijk voorzien van gekleurde folies. Dit geeft een gereduceerd en geabstraheerd beeld waarmee het totaalbeeld een bedrijfseigen karakter krijgt.

Fotografie: Ray Stofbergen
 

Projectbeschrijving ▶