bna
X
◀ terug naar overzicht

GP groot

NXT concept – GP Groot
NXT is een nieuw brandstoffen- en energieconcept, dat op initiatief van GP Groot is ontwikkeld. Een NXT-station heeft een duurzaam karakter, dat tot uiting komt in de aangeboden brandstoffen, de samensmelting met de directe omgeving van het station en de zelfvoorzienende energiebehoefte. Bovendien is het tankstation schaalbaar door modulair te plaatsen luifels, waardoor het aanbod van brandstoffen eenvoudig kan worden aangepast op de regionale vraag.
Door uitdagingen op het gebied van klimaat en luchtkwaliteit groeit de vraag naar minder milieubelastende mobiliteit. Er zijn goede alternatieven voor benzine en diesel beschikbaar, de verkrijgbaarheid ervan is echter nog niet optimaal. “NXT is hét concept voor minder milieubelastende mobiliteit, waarbij de brandstoffen die op de locatie worden aangeboden, aansluiten bij de behoefte in de regio.
 
Gebouw
Een alzijdig ontworpen circulaire paviljoen met winkel en horecafunctie op het nieuwe bedrijventerrein De Vaandel, ten noorden van de Westfrisiaweg in Heerhugowaard. Alle materialen die toegepast zijn in dit ontwerp zijn circulair en krijgen een tweede leven. De kenmerkende elementen van het NXT tankstation concept zoals het gebruik van cortenstaal en doek zijn meegenomen in het ontwerp. Verder is er gebruik gemaakt van led verlichting bij de doeken wat refereert naar de iconische ‘luifels’ op de NXT tankstations. Wat het tankgebouw uniek maakt is het gebruik van groen in de gevels en op het dak.

Projectbeschrijving ▶