bna
X
◀ terug naar overzicht

Gevelrestauratie en nieuw interieur voor schoonheidssalon Gedempte Nieuwesloot 59 te Alkmaar

Aan de Gedempte Nieuwesloot 59 is al jarenlang schoonheidssalon Ariane Inden gevestigd in een eeuwenoud pand. Oorspronkelijk gebouwd als woning heeft het pand in 1920 een nieuwe karakteristieke voorgevel aan het Hofplein gekregen. Het ontwerp van de gevel is van de Utrechtse architect A.P. Koster.
 
In de loop van de twintigste eeuw werd de woning een winkel en is de beganegrond voorzien van een in die tijd moderne winkelpui. Het metselwerk in de gevel boven de winkel werd wit geschilderd. Hierdoor zijn de karakteristieke kenmerken verloren gegaan en kan het pand niet meer uitstralen waar Ariane Inden voor staat: luxe, kwaliteit, schoonheid, perfectie en stijl.
 
Er is een ontwerp gemaakt voor de restauratie van de gevel en een nieuw interieur voor de schoonheidssalon. De topgevel wordt in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht. De verf wordt verwijderd, de bijzondere vormbakstenen en keramische sierelementen worden gereinigd en waar nodig hersteld. Tevens is de gevel van nieuw voegwerk voorzien.
 
De nieuwe onderpui moet het visiteplaatje van de schoonheidssalon worden en kreeg van kerssens | de ruiter architecten dan ook bijzondere aandacht. Er is een eigentijdse winkelpui ontworpen met historische stijlkenmerken die refereren aan de stijl van de topgevel. Hoogglans zwarte geprofileerde kozijnen, glas-in-lood en natuursteen zorgen voor de gewenste luxe uitstraling.

Projectbeschrijving ▶