bna
X
◀ terug naar overzicht

Scoutinggebouw te Akersloot

In opdracht van Scouting te Akersloot
 
Aan de Noord-West kant van Akersloot vond de scoutinggroep Jacobus een prachtige nieuwe plek. Aan de rand van de stradwal met een vrij uitzicht over de polder bouwt ze een nieuw clubgebouw in een avontuurlijke omgeving met vier waterwegen die direct vanaf het terrein bruikbaar zijn. De nieuwe locatie geeft daarmee een nieuwe impuls aan de scoutinggroep die al vele jaren een fantastisch onderdeel is van de jeugd van vele Akersloters.
De scouting is een dankbare gebruikersgroep waarvoor kerssens | de ruiter architecten met veel plezier aan het ontwerpen is geslagen. De vormgeving en materialisering van het gebouw sluiten aan op de aanwezige bebouwing in het buitengebied van Akersloot. Een spannende avontuurlijke schuur van sobere en natuurlijke materialen is het resultaat.
Het dak van blauw gesmoorde pannen omvat het gebouw als een deken en symboliseert zo de geborgenheid die het pand de jonge scouts biedt. Naar het westen opent het gebouw zich en geeft het haar ‘groene hart’ bloot. Hier kunnen de Akersloter jongeren gezeten op de veranda, onder de geborgenheid van de dakpannen-deken, genieten van schitterende zonsondergangen en landelijke vergezichten.

Projectbeschrijving ▶