bna
X
◀ terug naar overzicht

Renovatie Professor Winkler flat te Castricum

In opdracht van WBV 'de Wonerij' 
 
De Professor Winkler flat is een woongebouw, met 77 kleinere wooneenheden en is prachtig gelegen aan de rand van het duingebied in Bakkum. Het oorspronkelijk ontwerp dateert uit 1968. Typerend voor de bouwstijl uit deze periode is het betonskelet met metselwerk invullingen. 
 
Aan ons de opdracht de flat te renoveren en met name de technische maatregelen die nodig waren vormde de basis. Binnen de mogelijkheden die het budget bood hebben wij de noodzakelijke technische maatregelen gebruikt om het beeld van de flat aanzienlijk te verbeteren. 
 
In plaats van de bestaande hekken te schilderen hebben we het budget wat hier voor stond gebruikt om de hekken te vervangen voor glazen exemplaren. De semi-transparante uitvoering neemt weliswaar deels het uitzicht weg voor de bewoners maar biedt meer privacy. Maar vooral neemt het, het onrustige beeld weg van de persoonlijke invulling van ieder balkon. 
 
De entree wordt uitgebouwd en de postkasten worden naar buiten geplaatst, de entree is zo niet langer vrij toegankelijk. De uitgebouwde en in een rode kleur gestukadoorde entree zal zo duidelijk herkenbaar zijn. De kopwanden van de flat diende geïsoleerd te worden e.e.a. geschiedt met isolatie systeem met stukadoorswerk. Kenmerkend voor de aanpassing van het beeld van het gebouw is dat er duidelijk gekozen is om het gebouw op te bouwen uit helder afleesbare gebouwdelen. 
 
De woningverbetering bestaat voornamelijk uit het plaatsen van isolatieglas, het aanbrengen van een ventilatiesystemen en het vervangen van de keukens en de badkamers.
 

Projectbeschrijving ▶