bna
X
◀ terug naar overzicht

Niewbouwproject Kerklaan te Noord-Scharwoude

Fotografie: Bernhard Faber

Het nieuwbouwproject ‘Kerklaan’ is centraal gelegen in Noord Scharwoude, grenzend aan het park ‘De Speelweide’ en de Kerklaan. Het project is ontwikkeld door wbv Langedijk en bevat in totaal 43 woningen, onderverdeeld in 33 huurwoningen, 2 koopwoningen en 8 koopgarantwoningen. Het project bestaat uit verschillende gebouwen namelijk het Parkgebouw en het Hofgebouw.

In het Parkgebouw zijn (huur) appartementen gerealiseerd die voldoen aan het seniorenlabel. Het Hofgebouw kent zowel (huur) woningen als (koopgarant) woningen. Door het toepassen van een gezamenlijk hof blijft er voldoende lucht in het plan over om de ruimtelijke kwaliteit van het plangebied te borgen. Door het toepassen van het hof was het overigens mogelijk om meer woningen te maken dan oorspronkelijke opgave.  
    
De gebouwen vormen samen een stedenbouwkundige setting waarbij onder meer de speelweide visueel wordt doorgezet in het hofgebouw. Het idee bij het ontwerp is dat de bebouwing een eigen karakter heeft en zich hierdoor onderscheidt van de bestaande bebouwing die een qua leeftijd en uitstraling een divers karakter kent. De bebouwing heeft een natuurlijke uitstraling door het gebruik van stenen en leien met aardse, warme tinten. De entrees van de woningen zijn verbijzonderd, hiermee refererend aan de betegelde portieken in het historisch lint van de gemeente. Het parkgebouw kent aan de Oostzijde een trapsgewijs opbouw en vormt hierdoor vloeiende overgang met de belendende, bestaande bebouwing.

Projectbeschrijving ▶