bna
X
◀ terug naar overzicht

Dijkvilla te Heerhugowaard

Dijkvilla te Heerhugowaard

In de polder van Heerhugowaard, langs de Ringvaart, hebben we een oude woning gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe, eigentijdse dijkvilla. Voor een particuliere opdrachtgever hebben wij een ontwerp gerealiseerd voor een villa met twee bouwlagen en een souterrain.

De nieuwe woning onderscheidt zich door een unieke architectuur en een groter bouwvolume dan het oorspronkelijke gebouw. Waar de oude woning direct aan de smalle dijkweg stond, wordt de nieuwe villa verder van de dijk geplaatst. Daarnaast wordt rondom de kavel een sloot aangelegd om de waterafvoer op het terrein te verbeteren.

Ons ontwerp is geïnspireerd op karakteristieke gebouwen in het polderlandschap. Net zoals het historische sluiswachtershuisje, fungeert deze woning als een modern uitkijkpunt aan de dijk. Dit wordt benadrukt door de horizontale lijnen in het ontwerp en de vele ramen, die een panoramisch uitzicht op de omringende polder bieden. De strakke vormentaal en het gebruik van natuurlijke, robuuste materialen zoals hout, steen en staal in de gevel geven de woning een stoere, eigentijdse uitstraling die verwijst naar traditionele bouwstijlen.

Het interieur biedt een spectaculair schouwspel met vides, patio’s en balkons die door verrassende doorzichten en vergezichten een dynamische ruimtelijke ervaring creëren. De woning is niet afgewerkt met stucwerk of verf. Pure materialen zoals geschuurd beton, rood keramiek, onbehandeld staal en hout bepalen de sfeer

Projectbeschrijving ▶