bna
X
◀ terug naar overzicht

Villa te Heiloo

Op een locatie in een ruim opgezette, groene wijk in Heiloo maakt een bestaande woning plaats voor nieuwbouw. 
Voor een particuliere opdrachtgever hebben wij hier een ruime villa met een kelder ontworpen. De woning is leeftijdsbestendig, met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De eerste verdieping is open opgezet. Hierdoor kan deze in de toekomst flexibel ingezet worden.
De ruimtelijke plattegronden vormen zich door op een natuurlijke manier de woning te laten reageren op de hoekverdraaiing in de weg en de rooilijn van de naastgelegen woning.  
 
Ook de gevels reageren op de omgeving. De zuidoostelijke en zuidwestelijke gevels, die op de weg zijn gericht, zijn vrij gesloten. Aan de achterzijde van de woning, waar het gebouw een knik maakt, openen de gevels zich juist naar de tuin. Deze openheid wordt benadrukt door de vide in de woning. Buiten omarmen de diagonale gevels het terras, dat een optimale ligging heeft ten opzichte van de zon.
 
Op deze manier wordt van binnenuit een maximaal ruimtelijke beleving gecreëerd in de lommerrijke omgeving. Van buitenaf gaat het gebouw juist op in zijn omgeving. De gevels worden opgebouwd uit een natuurlijke, robuuste baksteen met lichtgrijze ondertoon. De warmbruine sintering sluit aan bij het hout en koper waarmee het wordt gecombineerd. 

Projectbeschrijving ▶